Thursday, November 02, 2006

Blog me tender, blog me true

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την υπόθεση του blogme.gr και τη σύλληψη του Αντώνη Τσιπρόπουλου. (Στο Magica's Land θα βρείτε index με τα blog που ασχολούνται με το θέμα, στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά κλπ.)

Το γεγονός πως η όλη υπόθεση συνέβη πριν από 4-5 μήνες, αν και περίεργο, δεν την κάνει λιγότερο απαράδεκτη. Ακόμη και φάρσα να ήταν, όπως φοβήθηκαν κάποιοι, θα έπρεπε να υπάρξουν αυτές οι άμεσες αντιδράσεις, για λόγους αρχής, φυσικά. Κι ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω με τον Μήτσο από τον Καφενέ, που λέει, μεταξύ άλλων:

- Ολοι αυτοί οι “Ελληνες bloggers” θεωρούν λογικό, ισορροπημένο και υγιές να διαμαρτύρονται για κάτι τη φύση του οποίου δε γνωρίζουν; Για μια μήνυση τα στοιχεία της οποίας δε γνωρίζουν παρά μόνο θεωρίες γράφονται;
και να του πω πως, εφόσον δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι έγινε μήνυση, κατάσχεση του σκληρού κλπ. (που αργά ή γρήγορα θ' αποδειχθεί, κι αν δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ο Τσιπρόπουλος θα γίνει ρεζίλι), είναι λογικό, ισορροπημένο και υγιές να διαμαρτύρεσαι γι' αυτή την αντιμετώπιση ενός rss aggregator, και δεν χρειάζεται να ξέρεις καμιά άλλη φύση. Όταν, τώρα, μάθουμε ποιος είναι ο μπλόγκερ, ποιος είναι ο σάτυρος που σατιρίζει —σατυρικά, ίσως (;)— τον μηνυτή, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε αναλόγως.

Πάντως, σε ειδικό ένθετο blog-αφιέρωμα, οι ιππότες του ηρωϊκού τάγματος των funEL υποστηρίζουν πως μηνυτής (ή τουλάχιστον σπόνσορας του μηνυτή) είναι ο γνωστός τηλεβιβλιοπώλης Δημοσθένης Λιακόπουλος. Αυτή την άποψη φαίνεται να υιοθετεί και ο Πάσχος Μανδραβέλης στην χθεσινή Καθημερινή:
...Ενα δικτυακό ημερολόγιο (funel.blogspot.com) σατιρίζει τον γνωστό τηλεπωλητή βιβλίων επιστημονικής ανοησίας Δημοσθένη Λιακόπουλο. Ο τελευταίος έκανε μηνύσεις, όχι μόνο στον κάτοχο αυτού του ηλεκτρονικού ημερολογίου, αλλά και σε καθένα που παρέπεμπε σ’ αυτήν τη διεύθυνση. Ακόμη και σε κατόχους δικτυακών τόπων οι οποίοι απλώς καταλογογραφούν τα περιεχόμενα του ελληνικού Διαδικτύου...
Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θ' αργήσουμε να μάθουμε περισσότερα (+ο καιροc γαρ εγγυc+)

1 comment:

ellinida said...

Καλά έκαναν και διαμαρτυρήθηκαν οι μπλόγκερς απλά ένα τόσο σοβαρό θέμα κατήντησε να γίνει σήριαλ και κακογυρισμένο μάλιστα .
Και δεν αμφισβητώ το ότι έγινε η μήνυση και η σύλληψη αλλά η συνέχεια ήταν μία κωμωδία και η βλακεία των αρχών απαράμιλου κάλλους .