Tuesday, December 20, 2005

Μια καλύτερη τύχη για την Γαιοθάλασσα


Απ' ό,τι φαίνεται θα ξεχάσουμε γρήγορα την αποτυχημένη προσπάθεια του SciFi Channel για την μεταφορά στην οθόνη της κλασσικής σειράς φαντασίας Γαιοθάλασσα της Ούρσουλα Λε Γκεν, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της συγγραφέως και την απογοήτευση των φαν. Το Studio Ghibli, που μας έχει δώσει, μεταξύ άλλων, και τις καταπληκτικές ταινίες του Χαγιάο Μιγιαζάκι, ετοιμάζει το Gedo Senki – Ιστορίες από την Γαιοθάλασσα.
Ο γιος του Χαγιάο, Γκόρο Μιγιαζάκι, θα σκηνοθετήσει την ταινία, που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2006. Φήμες λένε ότι θα βασίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς, Η Πιο Μακρινή Ακτή, και ίσως και στο τέταρτο, Τεχανού. Το site των Στούντιο είναι στα γιαπωνέζικα, αλλά μπορείτε να δείτε την αφίσα στην πρώτη σελίδα του. Άλλες φήμες λένε ότι ο Χαγιάο αντέδρασε πολύ έντονα, γιατί δεν θέλει να γίνει σκηνοθέτης ο γιος του, που ώς τώρα ήταν διευθυντής του Μουσείου Γκίμπλι στην Μιτάκα.
Στο Nausicaa.net υπάρχει σελίδα για την ταινία, που θα ενημερώνεται, φαντάζομαι, με ό,τι καινούριο θα υπάρχει για την ταινία.

No comments: