Wednesday, January 31, 2007

Μπρόκμπακ Γκαλάκτικα

Μετά τη χριστουγεννιάτικη διακοπή, συνεχίζεται με καινούρια επεισόδια η τρίτη σαιζόν του σήριαλ Battlestar Galactica.

[spoilers]

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι σεναριογράφοι, μπροστά στα συνεχώς μειούμενα νούμερα θεαματικότητας του σώου και αφού εξάντλησαν το ειδύλλιο Λη Αντάμα - Στάρμπακ, θα δώσουν βάρος τώρα στις σχέσεις άλλων χαρακτήρων, ακολουθώντας γνωστές συνταγές από βραβευμένες με όσκαρ ταινίες.



— It's a frakkin' drama!
— So say we all!

17 comments:

Anonymous said...

Βασικά τό νέο δράμα λέγεται "ποιός είναι απο τους 5 high cylon/priests?"

Το σλόγκαν για αυτή την εβδομάδα πάντως είναι "Δεν θα γίνεις CYLON ποτέ Αρειανέεεεε"

PiKei said...

Πες μου μόνο ότι μας κάνεις πλάκα!

PiKei said...

Θέλω να πω είναι τόσο αντιοργασμικοί ήρωες αυτοί που αν τους βάλεις και gay παρελθόν θα γίνει ολοκληρωτικά κωμωδία...

Μαύρος Γάτος said...

Παιδάκι μου, όπως τη βρίσκει το καθένας....

(είδες τί απαίσια φωτογράφηση έκανε το Playboy στην Tricia ;;;;;;(

Ο θρίαμβος της σεμνοτυφίας και του πλαστικού βυζιού....

PiKei said...

Κοίτα να δεις τι έχασα που έκοψα την συνδρομή στο Playboy!
(γιατί το διάβαζε πρώτα όλο το κύκλωμα των Ταχυδρομείων και όπως καταλαβαίνεις μετά δεν ήταν να το πιάσεις στα χέρια σου)

Μαύρος Γάτος said...

"Παιδάκι μου, όπως τη βρίσκει το καθένας....",όπως δλδ έλεγε κάποτε κι η γιαγιά της Έλενας Ακρίτα...

Μαύρος Γάτος said...

Pikei τις κατέβασα (πολύ εύκολα) από το e-Mule. Αλλά σού λέω, μάπα το καρπούζι. Καμμιά σχέση με την Cylon του Galactica.... Κάτι σαν την Τζούλια Αλεξανδράτου a la Nitro...

Μαύρος Γάτος said...

Να συμπληρώσω ότι είδα μόνο τα πρώτα δύο επεισόδια (το miniseries) αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Καλή και υπέροχη η Tricia, αλλά όλο μαζί, πολύ gloomy βρε παιδί μου, πολύ άνευρο, χωρίς ροή.. ακόμα και η καταστροφή των Αποικιών έγινε σαν να ήταν ο π΄ρωτος πόλεμος του Κόλπου, σαν δήθεν χειρουργική επέμβαση'.....

Θα το σκεφτώ αν θα κατεβάσω τη συνέχεια, ήσδη το δεύτερο μέρος το είδα με το ζόρι....

Galactica 1978 rulz Σ;))))))))

Anonymous said...

Μαύρε Γάτε, χάνεις. Δεν είναι όπως το camp 1978 (και 1980) Galactica. Το miniseries ήταν η αρχή. Εχουν ξεδιπλωθεί τόσα πράγματα (ειδικά μεταξύ 2ής και 3ης season) που πραγματικά εγώ έφαγα το ίδιο σοκ όπως όταν έβλεπα το Fight Club για πρώτη φορά.

Dimitri said...

Εγώ πάλι συνεχίζω να παραμένω επιφυλακτικός απέναντι στο BSG. Έχει καλά σημεία, αλλά... οι διάλογοι είναι πολλές φορές αστείοι, κι έτσι οι ηθοποιοί ξύλινοι, δεν καταλαβαίνω πώς οι χαρακτήρες εκεί που κάνουν το Α ξαφνικά αποφασίζουν το Β, μέχρι και τη β΄ σαιζόν απέπνεε μια συντηρητικούρα, καθώς όποιος έλεγε κάτι προοδευτικό είχε ιδιοτελή κίνητρα (ο Μπάλταρ στο θέμα των αμβλώσεων, ο πρώην κατάδικος-τρομοκράτης υπερασπιζόταν τις δημοκρατικές διαδικασίες για να κερδίσει εξουσία, κλπ) — κι εδώ που τα λέμε, γιατί ο Τσηφ δεν μπορούσε να τα έχει με την Μπούμερ ενώ όλοι οι άλλοι βγάζουν τα μάτια τους; — άσε δε που δεν ξέρουμε πού πάει το θέμα με τους θεούς, τον έναν θεό και τα τοιαύτα. Στην τρίτη σαιζόν είχε πλάκα που οι τύποι έγιναν Ιρακινοί κι οι Αμερικανοί έπαθαν κολούμπρα (βλ. και αυτό το σατιρικό ποστ) αλλά μετά ξαναγύρισαν στα ίδια, και μας τα 'πρηξαν με τα συζυγικά προβλήματα της Στάρμπακ και του Απόλλο.
Εντάξει, σε τελική ανάλυση δεν είναι τόσο κακό, βλέπεται ευχάριστα, αλλά δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζει... μετά το Babylon-5 (που ίσως έχει παλιώσει κάπως πια) προτείνω Firefly και Heroes. (Save the cheerleader, save the world!)

Anonymous said...

Firefly/Serenity κορυφή αλλα έληξε νωρίς το δράμα...

<--- Spoiler follows --->

Το όλο θέμα πάντως απο την αρχή της 3ης σεζόν εμένα μου θύμισε την Γερμανική κατοχή σε κάποια πράγματα (ότι είχα δεί απο τις Ελ.Ταινίες δηλαδή...). Μπορεί να είναι και βλακεία αλλά, είναι μια άποψη.

Sophia said...

Τώρα που το Heroes έχει και τον Christopher Eccleston στην πλοκή, (who??? hehe!!) θα συμφωνήσω (όχι ότι πριν διαφωνούσα, δηλαδή...)στο δίδυμο
Firefly/Heroes ειδικά που τώρα βλέπω και το Torchwood (πολύ gore, και πολύ φτωχή πλοκή, ή τουλάχιστον φτωχά παρουσιασμένη).

Anonymous said...

Το torchwood βασικά είναι ψιλοαρπαχτή (σε λίγο θα βγεί και μια δεύτερη με τις περιπέτειες της νύν βοηθού του Dr.Who). Ο Warren Ellis που είναι μεσα στην Αγγλική Science Fiction (συγγραφέας κόμικς, βιβλίων και τηλεοπτικών σειρών), απλώς το χαρακτήρισε σαν κάτι που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο (σαν concept) μόνο που (και εδώ συμφωνώ) τα 5-6 πρώτα επεισόδια δεν τρογώντουσαν (και επίσης υπήρχε πολύ κλάμμα για σειρά Sci-Fi).

Πάντως αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η εικόνα.Δεν έχω συνηθίσει σε τόσο πολύ καθαρές εικόνες αν και χρησιμοποιούν συνήθως τα ίδια σκηνικά (Cardiff) έχουν κάνει εντυπωσιακή δουλειά.

An-Lu said...

Αααρρρργκ!

Dimitri said...

E... συμφωνώ (νομίζω) και επαυξάνω.
Αααρρρργκ!
Αααρρρργκ!
Αααρρρργκ!

PiKei said...

Όταν λέτε "αργκ" αναφέρεστε στο "Αδιάφοροι Ρυθμοί Για Γρήγορα Κέρδη" του μεγάλου Douglas (οπότε είναι λογοτεχνική αναφορά και περνάει) ή απλώς κραυγάζετε (οπότε ρίχνετε το επίπεδο και πρέπει να σας καταδικάσουμε - τουλάχιστον φραστικά - γι αυτό).
Διευκρινήστε την στάση σας παρακαλώ.

Μετά τιμής,
Υπογραφή δυσανάγνωστος
Σφραγίδα στρογγυλή αχνή

Dimitri said...

Συγνώμη, παρασύρθηκα. Ώρες-ώρες ξυπνάει ο άνθρωπος μέσα μου.