Wednesday, February 28, 2007

Η Λυσιστράτη που έγινε Προμηθέα

Διάβασα στη σημερινή Ελευθεροτυπία το άρθρο του Τάκη Μίχα Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός, για τον χαβαλέ που έγινε στο Σικάγο στην ετήσια γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Το λινκ στην έντυπη και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ήταν λάθος, οπότε έψαξα και βρήκα το βίντεο και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.

Η Προμηθέα είναι κόρη της Georgia Smith, και ως ένα χρόνο πριν λεγόταν Jasmine Li Lysistrata, οπότε και αποφάσισε να το αλλάξει σε Promethea Olympia Kyrene Pythaitha. Περισσότερες πληροφορίες για το παιδί-θαύμα και τη σταδιοδρομία του θα βρείτε στην Bozeman Daily Chronicle.

Το βίντεο που βρήκα στο google προέρχεται από το Hellenic Heartbeat, όπου φρίκαραν με το συμβάν και σχολιάζουν ως εξής:

Watch the most uneducated and insulting 'celebration" for the HELLENIC LETTERS and the THREE HIERARCHS, that took place in Chicago of 2007. Unedited Video Recording of the Event. Please write us your opinion. video/ broadband resolution ΟΔΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Hellenic Heartbeat opens the dialogue for all major issues. Today's issue is : what was said in the presentation of the "Greek Letters Celebration" . An introduction by Vicky Kournetas, that explains why we reacted to what was said. Watch, listen and offer solutions. All of us are responsible.

Στα πρώτα οκτώ λεπτά, η Βίκυ Κουρνέτα, με ύφος που μου θύμισε την Αλίκη Νικολαΐδου της ΥΕΝΕΔ, αναρωτιέται τίνος σκοτεινός δάκτυλος κρύβεται πίσω απ' αυτή την προβοκάτσια, και γιατί κανείς δεν πέταξε έξω την Προμηθέα με τις κλωτσιές.
Μετά από άλλα εννιά λεπτά εισαγωγικών, η Προμηθέα ξεκινά τη διάλεξή της, πλαισιωμένη από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον μητροπολίτη της πόλης Ιάκωβο, με το πώς ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα πριν από εκατομμύρια χρόνια, διάφορα λίγο πολύ γνωστά περί ΕΛ, φωτός, ελληνικής γλώσσας που “περικλείει τις λύσεις στα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας”, περί ανυπαρξίας ινδοευρωπαϊκής μητέρας γλώσσας, περί του “τερατογενούς ψεύδους περί φοινικικής γραφής” κλπ κλπ.
Ώς εδώ ο Δημήτριος (αν δεν κάνω λάθος), που φαίνεται στα δεξιά της, χαμογελάει και ψιλοκαμαρώνει. Μετά όμως η ομιλήτρια πιάνει το “αποτρόπαιο έγκλημα κατά της Ελλάδος” που κατέστρεψε το ελληνικό έθνος. Να μην τα επαναλαμβάνω, τα περιγράφει ο Τάκης Μίχας. Οι παπάδες αρχίζουν να παγώνουν, και κάθονται φανερά αμήχανοι. Διάφοροι σηκώνονται, αρχίζουν τα “αίσχος” και “ντροπή”, είκοσι λεπτά αργότερα. Η ομιλία διακόπτεται, η Ορθοδοξία, το Πατριαρχείο και οι Τρεις Ιεράρχες έχουν προσβληθεί ανεπανόρθωτα, ο παρουσιαστής προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δεν ήξερε το κείμενο από πριν. Τελικά τα μαζεύει ο Ιάκωβος, ζητώντας σεβασμό για κάθε ομιλητή, και προτρέποντας την Προμηθέα να αφήσει τις “εσφαλμένες πηγές που έγραψαν οι άθεοι και οι κακοί ιστορικοί” και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Ακολουθεί το πενηντάλεπτο βίντεο, για να διαμορφώσετε προσωπική γνώμη.

22 comments:

Anonymous said...

synxerw ton arxiepiskopo stathikai dhmokratika kai xristianika.katadikazw tous antidrastountes kai synxerw thn promithea pou estw kai lanthasmena gia ths xristianikes mas antilhpseis eixe to tharos na pei ayta pou ayth pisteyh O PLOLOGOS THS KYRIAS POIO POLU KAKO KANH SAS EYXARISTW

PiKei said...

Ρε Δημήτρη αγόρι μου,
Πενήντα λεπτά videο; Πενήντα λεπτά; Πενήντα; Λέω και γω δεν μπορεί πέντε εννοεί και του ξέφυγε. Κάντο bold να το καταλάβουμε...

Και επιπλέον αυτό δεν είναι απλό video. Είναι η Μάχη στα Γαυγάμηλα...

Anonymous said...

Η μαμα της εδωσε το ονομα Λυσιστρατη γιατι ειχε σκοπο να την εκπαιδευσει εταιρα σαν του λογου της, για να βγαζει τα αναγκαια προς τον επιουσιον.

Το κοριτσακι ομως πιο ξυπνιο ειδε οτι η μαμα της ολα αυτα τα χρονια την ειχε παραταισει και την ειχε κανει βουβαλακι με αποτελεσμα να αλλαξει ονομα και επαγγελμα.

Εγινε Προμηθεα Πυθια για να μαντευει πως δημιουργηθηκε ο κοσμος με την Ελληνικη οροσειρα καπου εκει μεταξυ Μακεδονιας και Ευβοιας και γυρω γυρω τον απεραντο
ωκεανο.

Anonymous said...

Τειρεσια Θυσεα Δια είσαι το λιγότερο άξεστος.Ελπίζω το σχόλιό σου να ήταν απλά ένα αποτυχημένο, κακόγουστο "αστείο" ως μια έκφραση του προφανέστατου χαμηλού σου πνευματικού επιπέδου.Λες πόρνη μια γυναίκα που έπλενε σκάλες για να ταϊσει την κόρη της και μιλάς τόσο υποτιμιτικά για ένα κορίτσι που στα 15 του δεν διστάζει να πεί την αλήθεια με το όνομα του, σ'αυτούς που πρέπει να την ακούσουν. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά, τουλάχιστον, προσπάθησε να κρατήσεις υψηλότερο επίπεδο από αυτό που οι όμοιοι σου κράτησαν στο video.

kwstasl@gmail.com

Anonymous said...

Την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη
τις προστατεύεις με το αίμα σου.
Είναι παρόμοιες έννοιες με την διδασκαλία ακόμα και του Ιησού.
Πάραυτα.. ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος
ή ότι τίτλο φέρει τεσπα ..
κάθε άλλο παρά υπεραμύνεται αυτών.
Κι πραγματικά βρήκε ΑΔΙΚΟ να διακοπεί
η ομιλία ενός παιδιού 15 ετών,από
άτομα ως και 80 ετών..
(αλλά στην ΠΡΑΞΗ δεν έκανε τίποτα
για να το σταματήσει)
καταλαβαίνετε τι ξεπεσμός μας
δέρνει ...!!
Απλά εκμεταλλεύεται ως έμπειρος ομιλιτής την κατάσταση και προσπαθεί να φανεί ΔΙΚΑΙΟΣ.
Η αινετή και εξαίρετη αυτή κοπέλα
μιλούσε με πηγές(references) τις οποίες και ανέφερε! Ο αρχιεπίσκοπος
απλά .. ΒΑΠΤΙΣΕ .. ως ψέμα τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ 12 .. ΘΕΟΥΣ ...
των οποίων μνημεία βρίσκονται
σε κάθε γωνιά της Γής και σε όλο τον χάρτη της.. σε αντίθεση με την
μικρή σε γεωγραφικά όρια ιστορία
του Ιησού .. αλλά και αμφισβητίσιμη
απο Ιστορικής άποψης όσων αφορά την
ιστορική αλήθεια!!!
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΤΑΤΑ μίλησε η κοπέλα
και ΑΝΔΡΕΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ της ... ΧΑΙΡΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ!!!

Rodia said...

Πολύ καλή η παρουσίαση του θέματος. Πώς δεν την πήρα εγκαίρως είδηση; Μπράβο!

:-)

Dimitri said...

pikei, η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση απαιτεί θυσίες...

διάφοροι ανώνυμοι, δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε... είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;

ροδιά, ευχαριστώ, αλλά ήταν μια μάλλον φλατ πρώτη αντίδραση στο πόδι... με το νεότερο ποστ να προσπαθεί να ανακεφαλαιώσει κάπως... τέλος πάντων, πολλές ώρες μου κόστισε αυτή η ιστορία 8->

Unknown said...

As afisoume tis mythologies arxaies kai synxrones, polytheistikes kai monotheistikes kai as kytaksoume na doume ti mporoume na kanoume na veltiosoume ton kosmo touto.
H Promithea eipe orismena swsta pragmata, istorika krimena dioti aplws den "sympherei" to kathestws.
Adi Adirolf

Anonymous said...

Κώστα είσαι και γελοίος να κατηγοράς κάποιον για άξεστο και να επαινείς την προσπάθεια της μητέρας να περάσει το μίσος στην κόρη της ενώ ήταν επίσημα καλεσμένη και με τόσο άξεστο τρόπο.

Τέτοιο σκύψιμο στις σκάλες για να βγει ο επιούσιος το έκανε και η Λυσιστράτη γατί το το απο πίσω ήταν εκείνη την εποχή πολύ της μόδας, και πότε δεν είναι;

Anonymous said...

Η Προμηθέα Πυθία μάντεψε ότι η Ελληνική Πίνδος ήταν η πρώτη οροσειρά που αναδύθηκε απο τον απέραντο ωκεανό και κάτι άλλα τρελά.

Επίσης μάντεψε με στόμφο ότι η σκυθόπολη ήταν στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Συρία και άκουσον άκουσον μέσα σε λίγους μήνες 19 εκατ. Έλληνες θανατώθηκαν εκεί και μόνο 1 εκατ. Έλληνες σωθήκαν.

Αν ήταν η Προμηθέα σωστή τότε ο Χίτλερ και η ναζιστική μηχανή ήταν ερασιτέχνες που δεν κατάφεραν ότι κατάφεραν οι Βυζαντινοί.

Η γελοιότητα των αριθμών φαίνεται απο το γεγονός ότι όλος ο πληθυσμός της Μέσης Αντολής ούτε σήμερα δεν πλησιάζει τα 20 εκατ. κατοίκους.

Ολος ο πληθυσμός της Μέσης Ανατολής το 300 μχ δεν ξεπερνούσε τα 5 εκατ. κατοίκους ΟΛΩΝ των θρησκειών.

vandimir said...

Ουάου! Έχει εξαιρετική πλάκα το θέμα! Τιτανομαχία γιγάντων! Χριστιανοί vs πολυθεϊστών!!! Τα ποπ κορν μου, τα ποπ κορν μου γρήγορα!

Πέραν αυτών με κάλυψες απόλυτα με το πρώτο ποστ σου κύριε Δημήτρη. Το μόνο που αποδεικνύεται από την φαιδρότατη αυτή ιστορία, είναι έλλειψη αντικειμενικότητας ή/και περαιτέρω ψαξίματος ή/και... δεν ξέρω τι άλλο από πλευράς Τύπου. Και δυστυχώς δεν είμαστε πάντα σε θέση να ψάχνουμε μόνοι μας για το τι αληθινά συνέβει. Γι' αυτό πρέπει να ανησυχούμε σφόδρα. Για τα συμβάντα της Αμερικής μπορούμε να διασκεδάσουμε κατά βούλησιν.

Anonymous said...

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την νομοθετημένη εξόντωσης του Ελληνισμού:

«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435
«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.
«Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρακτηριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.
«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε,
σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.
«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.
Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχριστιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!
Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!

ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ. Τηλ. Παραγγ. 210/ 3604793 & 3601271

ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας... ο Αϊ Βασιλης!!!
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα-βροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8.

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας:
«Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. (ο γνωστός μας και ως Αϊ-Βασίλης) ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ 7.196.3

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως:
«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.) ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΝ (ΟΜΙΛΙΑ ΞΣ΄ 59.369.12 -370.11

Ο ΦΙΛΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρ ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 391 Μ.Χ. ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:
«Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγάντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριάρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σεράπειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε αν-δριάντες και τα αναθήματα τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπτον... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμετακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινον αυτών των ιδίων καταλόγιζαν. Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης (γουρουνώδης!) και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμον κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενόμιζαν... τότε πας άνθρωπος μέλαιναν (μελανή) φορών εσθήτα (ράσα) τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο» Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΩΝ 6.11

ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (265-340 μ. Χ.)
«Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού» Ευσέβιος ΕΥΑΓΓ. ΠΡΟΠΑΡ. / ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ / ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΡΙΒ΄ (23.1352.34)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ:
*Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν» *Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
*Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες!!!) και στην μαγεία προτρέπουν. *Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε. *Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των Εβραίων παραδεχθήκαμε» Βλ. Ευσέβιος «Κλείς Πατρολογίας».Δωρόθεου Σχολάριου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:
«Εγω δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (θλιβερότατη) υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογρ. Κ΄Περί Θάρρα.

Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ (690) 641.65 -

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥ-ΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ:
«Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία (!) αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν». Θεοδώρητου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΜΑΣΟΥ (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8).

ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ", Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΣΕΤΙ ΠΑΣΧΩΝ...! (1/6/2000)

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από τα βιβλία του Μ. Θ. Καλόπουλου, απ' την σειρά ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:«Το μεγάλο ψέμα», «Ο ένοπλος δόλος» και «Αβραάμ ο Μάγος», «Το θέατρο της Σωτηριας» «Θαυμα ή απάτη το άγιον φως της Ιερουσαλήμ» Τηλ.Παραγγ. 2310 / 770 100. ή 6976906640

Michael Kalopoulos www.greatlie.com
E-mail – michael@greatlie.com

Dimitri said...

Κε Καλόπουλε:
Τώρα αν πω ότι 1764 λέξεις με αποσπάσματα από τα βιβλία και τηλέφωνο παραγγελίας είναι σπαμ, θα έχω άδικο; Δυο λόγια κι ένα λινκ θα αρκούσαν.

Anonymous said...

H Promithea einai xarismatiki kai safos me High IQ. Eixe poli kali parousiasi aneksartita apo tin egirotita ton stoixeion tis kai xerome idieteros pou agapa toso poli tin arxaia elada.
O XRISTOS EYTYXOS DEN EINAI THRISKEIA ALLA TROPOS ZOHS!
[Η αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. Η αγάπη δε φθονεί. Η αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν λαζονεύεται,
δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Ενώ τα άλλα, είτε προφητείες είναι αυτές, θα καταργηθούν· είτε γλώσσες είναι, θα πάψουν· είτε γνώση, θα καταργηθεί.]
(KORINTHIOYS A 13)

Anonymous said...

Η κοπέλα να μη τι άλλο είχε το θάρρος της γνώμης της. Πάντως κρίμα για την ίδια να αναλώνεται με αμπελοφιλοσοφίες περί Ελ κτλ.

Η κυρία του βίντεο απαράδεκτη.

Anonymous said...

i optiki ripansi afti tu perivalontos me ta satanika mavra evraika endimata ke trisilithia logia mu thimise tin muzika tu zofu tu tolstoi pu prin strangalisi to ek klepsigamias pedi tis to kandilovaftizi.kata tin prosopiki mu gnomi den chriazomaste kanenan theo.idika i orthodoksi christiani me ta terastia englimata tus mono opios ine fovera paramelimenos apo tin fisi den mpori na to di mporune na kanune kati gia ton politismo ke tin ellada pu katastrepsane na aftoktonisune oli archizontas apo christodulo mechri ke tin kyria parapano.den ypoferonte pleon kathe kyriaki sto kanali ert sat mas tarazi stus evraikus amanedes ke anarotiunte poli efprepis ellines ti kino echun me tus antiprosopus ton proionton tis arostimenis evraikis fantasias gia tin opia kanis den amfisviti oti oalithinos theos tus mono to chrima ine.an icha tin dynami tha tus estelna olus stin erimo tis judeas apo ki pu irthan ke epi ti efkeria thelo na toniso oti ke i ali amartoli pu anevenun pano sta trapezia chorevontas turkiko tsifteteli kunontas ton kolo san turkales kiratses episis afti pu onomazun kathe deftero pragma me tukikes leksis apo imam mpailnti mechri karsilama an den esthanonte kala stin ellada ke an den tus aresi i elliniki glosa ke kultura ke den thelun na aftoktonisun as figun gia turkia.

Dimitri said...

Απορώ γιατί αυτοί που tus aresi i elliniki glosa ke kultura επιμένουν να γράφουν γκρήκλις.

Και θα ήθελα, όπως μπορείτε να γράφετε σ' αυτό το μπλογκ σχεδόν ό,τι σας κατέβει, με την ανοχή μου, να αναγνωρίσετε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί όποιες λέξεις γουστάρει και να μένει σε όποια χώρα γουστάρει.

Τέλος, από εδώ κι εμπρός όποιο σχόλιο κρίνω ρατσιστικό ή τραμπούκικο θα σβήνεται.
Εξηγηθήκαμε;

Anonymous said...

an ichate protu vathmu synesthisi enias enieu ke syntetagmenu kratus den tha sas eftiachna tin paratirisi, psichologikis yfis,pu aksizi na tin proseksete.i arnisi tis proodu tis ithikis epanalamvano ke i aporipsi tis pragmatikotitas opos ine apo dyo typus anthropon dialalite synithos.i proti ine i apegnosmeni i defteri igemati me aftareskia.

PiKei said...

Dear anonymous,

Come again, your signal is weak! And difficult to comprehent...

Anonymous said...

eftichesteri ke ithikoteri tha gini i anthropotita ochi desmevontas alla afinontas pio eleftero akomi to pnevma.i sotiria mas ine ochi ligoteri,alla perisoteri,ke vathitheri mathisi.o christianismos didaski ke theli agrikus ke amathis.i orthodoksi ekplirun olles tis proipothesis na tus provivasume sto fengari.i promithea echi idi grapsi istoria.me ton apetumeno sevasmo ke filikus cheretismus stus mi sinfonuntes ke sinepagontes.

eaep said...

Auti i karakaksa stin arxi tou video mou tin dinei sta neura.

Δημήτριος said...

Το θέμα είναι γνωστό και πολυσυζητημένο, για εμάς όμως τους μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Chicago, έχει πλέον λήξει καθώς αποκαλύφτηκε το "τι παίχτηκε". Για την συμπεριφορά των διάφορων κομπάρσων σαφώς δεν θα απολογηθώ εγώ ούτε καν θα την σχολιάσω. Γεγονός όμως είναι ότι ΟΛΟΙ όσοι "ενεπλάκησαν" σε αυτή την αντιπαράθεση, και από τις δύο μεριές, παρουσίασαν πολύ χαμηλή αισθητική, κυρίως δε από λεκτική άποψη. Επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο και επειδή πλέον δεν απασχολεί την επικαιρότητα δεν θα καταθέσω τα όσα γνωρίζω. Σημειωτέον ότι ήμουν παρών στην εκδήλωση, και γνωρίζω τα γεγονότα 100%. Δεν τα αναπαράγω από αφηγήσεις άλλων και σίγουρα όχι ανακυκλώνοντας τις ιδεοληπτικές ερμηνείες των "διαφόρων".

Αν όμως μου το ζητήσει ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του χώρου θα το κάνω εν ...ευθέτω χρόνω. Ένα μόνο θα σας πω: Το κείμενο που με ιδιαίτερη δυσκολία και με εμφανώς έντονη αμερικανική προφορά διάβασε η ...νεαρά αυτή (σε πολλά δε σημεία φάνηκε ότι απλώς διάβαζε αλλά δεν καταλάβαινε τι διάβαζε) ήταν κατά παραγγελία γραμμένο και παραδομένο σε αυτήν από τον αξιότιμο εκδότη του περιοδικού Δαυλός, κύριο Δημ. Λάμπρου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Α! και μία διόρθωση, διότι το λάθος αναπαράγεται ευκολώτερα από την αλήθεια. ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος (http://www.goarch.org/archbishop/demetrios/) δεν ήταν ποτέ παρών στην εκδήλωση, άλλωστε οι κακιές γλώσσες λένε ότι η διδασκαλία των ελληνικών στα παιδιά των ομογενών δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές του. Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Ιάκωβος (http://chicago.goarch.org/metropolitan-iakovos/) και ο Επίσκοπος της Μητροπόλεως του Σικάγο Δημήτριος (http://chicago.goarch.org/bishop-demetrios/).

Ευχαριστώ!

Δημήτριος Π.
Chicago, IL - USA.