Tuesday, March 13, 2007

7 υπέροχες ταινίες

Το νέο παιχνίδι-πυραμίδα των blog λέγεται “γράψε 7 αγαπημένες σου ταινίες”, και η πρόσκληση μου ήρθε από τον Φοίβο. Δυστυχώς και οι επτά δικές μου προέρχονται από ένα παράλληλο σύμπαν, και είναι:

  • Φυσικά ο Δον Κιχώτης, είτε από τον Orson Welles (Don Quixote) είτε από τον Terry Gilliam (The Man Who Killed Don Quixote).
  • Το Bug Jack Barron του Norman Spinrad σε σκηνοθεσία Costa-Gavras και σενάριο Harlan Ellison®
  • Το Dune του Frank Herbert, από τον Alexandro Jodorowsky με συνεργασία Moebius, H.R. Giger, Christofer Foss και Richard Corben, μουσική Pink Floyd και Magma, εφέ από τον Dan O'Bannon και τον Σαλβαντόρ Νταλί στον ρόλο του Αυτοκράτορα. (Δείτε και The Movie You Will Never See, o Jodorowsky διηγείται.)
  • Το The Marx Brothers at the U.N. του Billy Wilder, που ματαιώθηκε στη δεκαετία του '60 όταν έπαθε καρδιακή προσβολή ο Χάρπο.
  • Το Batman του Orson Welles με τον James Cagney στο ρόλο του Riddler, τον Basil Rathbone για Joker και την Marlene Dietrich ως Catwoman. (Αυτό δεν ήταν ποτέ πραγματικό πρότζεκτ, αλλά μια πλάκα του γνωστού κομιξά Mark Millar το 2003, φοβερή ιδέα όμως.)
Κι επειδή καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη, λέω να κάνω πάσα στον Δερβενιώτη.

Harlan Ellison is a registered trademark of the Killimanjaro Corporation

6 comments:

Anonymous said...

Εξαιρετικές επιλογές!
Θα ήταν απόλαυση σε Μαραθώνιο Υποθετικού Κινηματογράφου.

phivos said...

Κάνοντας το γύρω τόσων και τόσων μπλογκοσφαιριστών που μπήκαν σ'αυτό το χορό, δε σταματώ να μού λέω, "α! ναι βέβαια, κι αυτή!". Υπάρχουν πράγματι δεκάδες, εκατοντάδες εξαιρετικές ταινίες. Τόσο το καλύτερο.

Δημήτρη, σ'ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να διορθώσεις την απροσεξία μου και να βρεις το μονοπάτι.

Και χάρηκα για την (τυχαία) γνωριμία!

enteka said...

τι απίστευτη ιδέα!
εξαιρετική

Dimitri said...

Χαίρομαι που σας άρεσαν!

Υπάρχουν κι άλλες, για μαραθώνιους ή πιθανές ενδεκάδες, όπως το "Roger Rabbit 2", το "Up Against It" που ετοίμαζε το 1967 ο Βρετανός σεναριογράφος Joe Orton για τους Beatles, το "A Confederacy of Dunces" από το μυθιστόρημα του John Kennedy Toole, με τους John Belushi, Chris Farley, Will Ferrell, το "Flamingos Forever" που ετοίμαζε ο John Waters, αλλά πέθανε η Divine, το original cut του "Greed" του Von Sternberg, και υπάρχουν κι άλλες 20 στο Best Movies Never Made, όπως το "Napoleon" του Stanley Kubrick και το "Heart of Darkness" του Orson Welles.

Α, και το "Destino" βρέθηκε κάποια στιγμή, και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και Hugo το 2004.

Serotonin said...

Eisai o 2os ellhnas pou vriskw na tou aresei o Jodorowsky. Thumbs up!!

Dimitri said...

Φαντάζομαι θα ξέρεις και τα σενάρια κόμιξ που έκανε από την εποχή του Metal Hurlant, Ινκαλ πχ και άλλα που δεν πολυθυμάμαι τώρα, πολύ καλύτερα από Μεταβαρώνους, imho. :))