Friday, October 27, 2006

ΑΛΕΦ 29-10-2006

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις της την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην καφετέρια ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη) με την ανάγνωση των διηγημάτων:

1) “Η Πόλη”, του Χριστόδουλου Λιθαρή, από το 6ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύντομο διήγημα το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα ότι γράφτηκε όχι για το εργαστήριο αλλά κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

2) “Όχι ακριβώς παράθυρο...” του Μανώλη Μανωλά, από το 7ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο.
Ένα διήγημα που περιέχει πολλά μέσα σε λίγες σελίδες: σύγχρονη πραγματικότητα, παράξενα γεγονότα, παράθυρα (και όχι μόνο) για κάπου αλλού και απροσδόκητο τέλος.

Ελάτε ν' ακούσουμε, να σχολιάσουμε και όπως πάντα να ευχαριστηθούμε συζήτηση και μπύρες.
.

3 comments:

Anonymous said...

Μπορεί κάποιος να μας δείξει έναν κατάλογο καλών ελλήνων συγγραφέων εφ ; Ξέρω μόνο τον Φλωράκη αλλά δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο του.

Κόκκινη Σόνια

Anonymous said...

Ο κ. Λιθαρής άρχισε να γράφει; Γιατί μας έλεγε ότι δεν γράφει, ο άτιμος. Δεν ποστάρετε λοιπόν το διηγηματάκι του να το διαβάσουμε και εμείς;;

Dimitri said...

red sonia:
Περίμενα να σχολιάσει κανείς άλλος πρώτα, αλλά είναι πολύ μετριόφρονες, φαίνεται.
Το "9" της Ελευθεροτυπίας έχει δημοσιεύσει πολλά διηγήματα εφ Ελλήνων, έχει κυκλοφορήσει μάλιστα και μια ανθολογία (9 Ελληνες Συγγραφείς ΕΦ), που έχει εξαντληθεί, αλλά μπορεί να βρεθεί ακόμη, στο Solaris ίσως, ή σε άλλα κεντρικά βιβλιοπωλεία.
Από τις εκδόσεις Αίολος κυκλοφορεί η πεντάτομη ανθολογία του Μάκη Πανώριου Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα.
Ο Μιχάλης Μανωλιός έχει μια συλλογή διηγημάτων του εφ, Το Σάρκινο Φρούτο, στις εκδόσεις Τρίτων.
Η Εστία βγάζει τελευταία στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία βιβλία όπως το Ανασκαφή στο Μέλλον, του Γιάννη Χατζηχρήστου, Ο Ιππότης της Βαρύτητας, του Δημήτρη Καπετανάκη, ή την εναλλακτική ιστορία Πλατεία Λένιν, Πρώην Συντάγματος του Δημήτρη Φύσσα.
Σίγουρα θα έχω ξεχάσει κάτι σημαντικό, γι' αυτό θα γράψω διεξοδικότερα σε προσεχές ποστ.

νικολάκη (?) :
Δυστυχώς ο κ. Λιθαρής δεν ήρθε προχθές στην εκδήλωση, κι έτσι ούτε εμείς ακούσαμε το διηγηματάκι του. Θα του μεταφέρω το αίτημά σας (αν δεν το διαβάσει ο ίδιος πρώτα).