Thursday, December 07, 2006

ΑΛΕΦ 10-12-2006

Ο Κώστας Χαρίτος έγραψε το διήγημα “Project Cosmos” το 2005 και με αυτό συμμετείχε στο περσινό Λογοτεχνικό Εργαστήριο της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας. Εκεί το διήγημα του πέρασε δια πυρός και σιδήρου, σχολιάστηκε, αναλύθηκε, πλύθηκε βιολογικά, στέγνωσε, και στο τέλος τού παραδόθηκε με σημειώσεις, απόψεις και μια ώρα ηχογραφημένης συζήτησης. Έτσι είθισται άλλωστε με όλα τα διηγήματα που υποβάλλονται στα Λογοτεχνικά Εργαστήρια.
Πήρε λοιπόν το “Project Cosmos” ο Κώστας, το ξαναμόνταρε, το έστρωσε, το γυάλισε και το παρέδωσε για να διαβαστεί στο BIOS την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 7:00 μμ σε μια σεμνή εκδήλωση της ΑΛΕΦ... που γρήγορα όμως έπαψε να είναι μόνο ανάγνωση. Γιατί ενεπλάκησαν σ’ αυτήν διάφοροι ύποπτοι με ιδέες γύρω από την παρουσίαση. Κι έτσι ο ένας που θα διάβαζε έγιναν τρεις, και τα φράκταλ, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο διήγημα, βρέθηκαν και μέσω ενός προτζέκτορα θα προβάλλονται την ώρα της ανάγνωσης, κι αυτό χρειάστηκε πρόβες για να μην γίνει μπάχαλο — κι όλα αυτά μπορεί ο καθένας να τα δει απολύτως δωρεάν.
Το BIOS είναι στην Πειραιώς 84, όπως την κατεβαίνεις στο δεξί σου χέρι πριν την Ιερά Οδό, η μέρα θα είναι Κυριακή και την ώρα την είπαμε.

4 comments:

Anonymous said...

Δημήτρη, πραγματικά απλή αλλά πολύ διασκεδαστική παρουσίαση της διαδικασίας, γιατί έτσι ακριβώς έγινε! :-) (εις εκ των υπόπτων)

Dimitri said...

Καλά, όχι ότι δεν με βοήθησε και κάποιος από τους άλλους υπόπτους!

Μαύρος Γάτος said...

Τί ώρα φεύγει η επόμενη Κοσμοσφαίρα;

Ή μήπως να διακτινιστώ;

Ή να βρω κανένα Locus να εναλλάξω πραγματικότητες;;;

Σκάω....

που δεν μπορώ να είμαι εκεί!

Γκρρρρ...

Έτσι μού ρχεται να μετακομίσω χάμου

Σ:+))))

Dimitri said...

Εδώ χάμου (?κάτου?) είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, πάντως...
Αλλά εκεί πάνου (?) δεν έχετε καμιά λέσχη, κατιτίς; Κι αν δεν έχετε, γιατί δεν κάνετε;
Πάντως (μεταξύ μας) γίνεται τελευταίως μια κίνηση για μια πανελλαδική ομοσπονδία / σύλλογο λεσχών και σωματείων και προσώπων από το χώρο της εφ.
Ούτως ή άλλως, φαίνεται πως το φεστιβάλ της Σύρου καθιερώνεται πλέον, και θα σου συνιστούσα να μην το χάσεις το 2007 — κανόνισε από τώρα!
Ευελπιστώ, υμέτερος.